به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، سیدمسعود شجاعی طباطبایی کاریکاتوریست و چهره برجسته هنر انقلاب که مهمان برنامه «ساعت به وقت قدس» در شبکه یک بود، در ابتدا گفت: کار هنری به خصوص در حوزه کارتون و کاریکاتور به صورت حرفهای بعد از انقلاب شروع شد. کاریکاتور یک زبان قابل فهم، بین المللی و مردمی است و میتواند گستره وسیعی را مخاطب خود فرض کند. در ارتباط با فلسطین به خاطر دغدغهام از ابتدا درباره بحث صهیونیسم و رژیم جعلی اسرائیل کارهایی داشتم ولی اینکه درباره فلسطین کار مجزایی شکل بگیرد از خانه کاریکاتور بود که به نتیجه رسید.
وی افزود: اولین مسابقه بین المللی کاریکاتور با موضوع «فلسطینی خانه ندارد» اتفاق خیلی خوبی در عرصه بین الملل بود و بعد از آن ما به طور مرتب مسابقات متعددی با عناوین مختلف برگزار کردیم که آخرینشان «فلسطین تنها نیست» مربوط به دو سال قبل بود که در سه رشته کاریکاتور، کارتون و پوستر برگزار شد. کتاب این رویداد همان زمان منتشر شد و در بخش کارتون اتفاقات خوبی را شاهد بودیم.
مدیر خانه کاریکاتور ایران با مرور برخی از آثار این رویداد، در خصوص یکی از آنها گفت: این کاریکاتوریست از خود غزه برایمان اثری فرستاده بود و تنها راه رسیدن به مسجد الاقصی را جنگ مسلحانه میدانست. رژیم صهیونیستی یک زمانی قلم کاریکاتوریست دغدغه مند فلسطینی را برنمی تابید و ناجی العلی را در ۱۹۸۷ در لندن به شهادت رساند، یکدفعه با هنرمندان کاریکاتوریست بسیاری در سراسر دنیا مواجه میشود که در خصوص مقابله با رژیم صهیونیستی و آپارتاید آنها و مظلومیت مردم فلسطین کارهای بسیار فاخری انجام دادهاند.
شجاعی با اشاره به حنظله شخصیت کارتونی برساخته ناجی العلی، یادآور شد: این شخصیت به عنوان نماد مصور مردم فلسطین از این جهت به یک نماد تبدیل شد چون شخصیتی واقعی و امضای شهید ناجی العلی است که از ۹ سالگی آواره میشود، لباسش وصله دارد، پابرهنه است و همیشه پشت او به ما است. گاهی هم در کاریکاتورهای ناجی سنگ پرتاب میکند و عکس العمل نشان میدهد.
وی با مرور برخی از آثار هنرمندان بزرگ شرکت کننده در جشنوارههای مختلف، تاکید کرد: ما مسابقه بین المللی کاریکاتور غزه را در سال ۸۷ داشتیم که داوران آن از فلسطین، سوریه، چین، برزیل و ایران بودند. مسابقه خیلی خوبی شد و نفر اول از ایران سعید صادقی بود که تصویری از کوه غزه را کشیده بود که مثل آتشفشان آماده است که فوران کند.
این چهره برجسته هنر انقلاب در واکنش به وقایعی که در سرزمینهای اشغالی در حال وقوع است، تصریح کرد: صهیونیستها تمام اتفاقاتی که میتواند فلسطینیها را از داشتن یک سرزمین بهره مند کند، از آنها میگیرند، به آنها فشار میآورند و جنایات عجیب و غریبی صورت میدهند. مثل شارون خبیث که به پناهندگان فلسطینی در اردوگاه صبرا و شتیلا در لبنان رحم نمیکند و با هماهنگی سازمان ملل در زمانی که مسئولان و سربازان سازمان ملل حضور ندارند به قصابی و کشت و کشتار میپردازند. شارون را قصاب صبرا و شتیلا معرفی میکنند که از جهت خوی خباثت و درندگی قابل مقایسه با برخی شخصیتهای منحوس در کربلا مثل شمر است. مشابه اتفاق پرتاب تیر به سمت گلوی علی اصغر ۶ ماهه، دائم دارد برای کودکان فلسطینی رخ میدهد.
شجاعی طباطبایی در پایان گفت: همچنان که مبلغان دینی ما در ارتباط با بحث امام حسین (ع) و واقعه کربلا وظیفه دارند ما هم وظیفه داریم افشاگر ظلم رژیم صهیونیستی باشیم و مظلومیت مردم فلسطین را به دنیا نشان دهیم. الحمدالله اتفاقات خوبی هم رقم خورده و بسیاری از هنرمندان برجسته نه تنها در عرصه کارتون و کاریکاتور بلکه عرصههای دیگر هنرهای تجسمی و سینما کنار مردم فلسطین ایستادهاند. هزینههای سنگینی هم پرداخت میکنند ولی حاضرند در کنار این مردم خوب و شریف باشند.
«ساعت به وقت فلسطین» با اجرای علی خلیلی، حامد نگارش و سوسن الهمه و تهیه کنندگی و کارگردانی امیر تاجیک پنجشنبه ۵ مرداد ساعت ۱۸:۳۰ از شبکه یک سیما پخش شد و جمعه ۶ مرداد ساعت ۱۳ بازپخش میشود.
نظر شما